HTML

May the twenty-fourth be with you

Urszuszka és Malgabo közös blogja, ami angliai életünkbe enged bepillantást...

Utolsó kommentek

  • Nemgyenge: Nagyon örülök ám nektek, olyan szépen éltek. Na ... (2012.05.26. 20:02) Every little helps
  • SalmonElla: Gratula a mindenféléhez! És otthonra is nagyon s... (2012.03.21. 18:47) Every little helps
  • MrStrato: Rájöttem, kire hasonlít a képen Cameron. Hajdú S... (2011.09.07. 23:40) Looting
  • danzsu: Ha konzerválni akarjátok a Felföldi hangulatot, ... (2011.09.01. 17:31) Skócia
  • Utolsó 20

Naptár

szeptember 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Indafotó képek

Május 23.

2010.05.23. 22:00 malgabo

Malgabo alapító atya szólni kíván!

Ennek apropója az, hogy a héten volt a hatodik hónapja, hogy itt vagyok Angliában. Ez pedig pont fél év, összegzésért kiált a jeles dátum!

Hát röviden: pénzem nincs, angolul meg még mindig nem tudok. Ennyi. :)

De azért nem kell aggódni, jól vagyunk mi itt kettecskén, ma például Saltburnben töltöttünk egy szép napot Judittal, Grétával és Janóval, nyári meleg idő, jó társaság, jó kaják, minden jó.
A munkával minden rendben, pár hete csinálom az ún. Medicine Use Review-okat, ez szakmailag elég jó nekem. (Ez egy privát interjú a bizonyos kritériumoknak megfelelő beteggel, elbeszélgetünk a gyógyszerei helyes alkalmazásáról, szükség esetén tanácsadással, intervencióval, stb., ezért a pharmacy pénzt kap.)
A héten pedig Thornaby-ban dolgoztam egy napot, egyedüli gyógyszerészként. Na az tömény volt, megtaláltak mindennel, de túléltem azt is. Ez után felüdülés volt visszamenni a "saját" pharmacy-ba másnap. :)

Amire nem számítottam, hogy Urszuszkának ilyen nehezen fog menni az álláskeresés, noha belead mindent és ezen a héten is szinte minden nap ment dolgozni, azért mégsem végleges az állása. De nem adja fel, kemény csaj Ő! :) Az önéletrajzai pedig egyre tökéletesebbek.

Pozitívum továbbá, hogy beiratkoztunk a közeli "gym"-be, amit magyarul fitnesz/konditeremnek mondanánk. (Activ8, mondd ki hangosan és rájössz a szójátékra.)
Senki ne számítson kigyúrt hegyomlás testekre, ha hazamegyünk, a cél a mi jó közérzetünk és kordában tartása az esti sorozatnézés közbeni csokiskeksz-evés által elszabaduló hasaknak. Kitiltottunk itthonról így hát minden édességet (kakaópor azért van), este nincs zabálás, filmnézés közben pedig sör helyett rooibos teát kortyolok.

Ami a testnek a konditerem, az a léleknek a filmnézés. Esténként vagy valamelyik kedvenc amcsi sorozatot nézzük, ami nyelvtanulásnak is jó valamennyire, ha nagyon elszántak vagyunk, akkor angol felirattal.
Felhívnám ehelyütt a figyelmet arra a tévhitre, hogy amerikai tévésorozatokból meg lehet tanulni rendesen British English-ül. Egy frászt.
Ilyen célból angol sorozatot kell nézni, új kedvencünk az otthon talán semennyire sem ismert Shameless sorozat, ami egy manchesteri lökött család életét kiséri figyelemmel. Na ott van ám káromkodás, igazi élő beszéd!
Hétvégente meg valami egész estés film a menü, szegény Urszuszka néha spanyol zombihorrort kénytelen nézni velem, néha egy kis háborús gyilokot, persze igyekszem műértő szemmel válogatni, imdb 7-es pontszám alá indokolt esetben megyünk csak. :)

Így éldegélünk mi itt, Angliában. Júniusban hazamegyünk és kimondjuk azt, amit ki kell mondani!
 

3 komment

Címkék: év gym fél értékelés konditerem

A bejegyzés trackback címe:

https://majus24.blog.hu/api/trackback/id/tr652026200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

The Adelaider 2010.05.24. 07:49:17

6 honapja?! Bar tudom, mikor mentel ki, nekem megis olyan, mintha evek ota kint lennel/tek. :) Es bar en is vasarnap ulom a 4 honapos/harmad eves fordulojat ittletemnek, nekem ez is hosszabbnak tunik, biztos a munkakereses miatt. :) Amirol en is azt hittem, hogy hipp-hopp lesz, de csak most korvonalazodik az elso, ami remenyeim szerint be is jon.
Itt is boldog szulinapot, bro! :)

Kifli007 2010.05.24. 18:42:51

Boldog születésnapot Nektek! :-)

J&D (Akik szintén készülődnek kimondani.)

A Tyne folyó déli partja 2010.05.25. 22:43:15

manchesteri akcentusról azt hallottam, h. borzalmas, (a tanultakra nem emlékszem:)
liverpoolit hallottam, na, arra nagyon oda kellett figyelni, alig érthető.mondjuk, Manchester sincs onnan messze, biztos hasonló.
amgy, itt északon úgy látszik, nehezebb munkát találni, plusz ugye válság van. és a lapok szerint kétmillió munkanélküli van,és csak egyre rosszabb lesz. nekem is több, mint egy évbe telt, míg találtam olyna munkát itt fent, ami nem ügynökségi, hanem állandó.
süti beállítások módosítása