HTML

May the twenty-fourth be with you

Urszuszka és Malgabo közös blogja, ami angliai életünkbe enged bepillantást...

Utolsó kommentek

  • Nemgyenge: Nagyon örülök ám nektek, olyan szépen éltek. Na ... (2012.05.26. 20:02) Every little helps
  • SalmonElla: Gratula a mindenféléhez! És otthonra is nagyon s... (2012.03.21. 18:47) Every little helps
  • MrStrato: Rájöttem, kire hasonlít a képen Cameron. Hajdú S... (2011.09.07. 23:40) Looting
  • danzsu: Ha konzerválni akarjátok a Felföldi hangulatot, ... (2011.09.01. 17:31) Skócia
  • Utolsó 20

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Indafotó képek

Greetings from the UK

2009.11.22. 05:24 malgabo

Na szóval már itt vagyok egy ideje, jóformán már megyek is haza, írni meg még nem írtam egy bötüt sem, ideje elkezdeni, na.

Előzményekről most nem írok, majd talán máskor.

Mi történt eddig? Hát először is iderepültem. Pontosabban Lutonba, mindez történt hétfőn hajnali 6-kor, azt terveztem, hogy majd alszom a repülőn, de egy nagy frászt! ezek a fapadosok annyira zsúfoltak ülésekkel, hogy csoda hogy nem kap mindenki trombózist. Tényleg semmi hely nincs, és a középső ülésen ültem (=feszengtem), ugyebár 2X3 ülés van egy sorban, akik ketten a folyosó mellett ülnek, azoknak jó, mert ki tudják nyújtani a lábukat. Akik ketten az ablak mellett ülnek, azoknak jó, mert neki tudják dönteni a fejüket az oldalfalnak. Akik a középső ülésen ülnek, azoknak nem jó. Mindezt két és fél óráig, ti. ilyen messze van repülővel London-Luton.

A rajongói klubom két legelszántabb tagja kísért ki a reptérre, hálámat leróvom alkalmasint, volt nagy sírás-rívás, nagy űrt hagytam hátra, meg némi mosatlant. :)
Nekik most nehezebb volt az átmeneti búcsú, mert rám kalandok vártak itten, rájuk meg az üres lakás, de kitartás! Jön még kutyára teherautó.

Egyébként egy szintén gyógyszerész lánnyal utaztam együtt, Vikivel, nagyon örültünk egymásnak, mert legalább az elején volt kivel beszélgetni magyarul, ő egyébként most Anglia másik végében van, délen.
Hétfőn megérkezés után (a reptéren láttuk Pindroch Csaba színészt, yeah) kocsival elvittek minket Birminghamban, szigorúan a bal oldalon haladva és közben esett az eső. Ebből tudtuk, hogy nem térítették el a gépet. A sofőr saját bevallása szerint ez volt a legcsendesebb útja, ugyanis végigaludtuk az egész másfél órás utat. Birminghamban aztán az Old Fire Station nevű ex-tűzoltólaktanyába fészkeltünk, fejenként egy akkora szobaban, mint otthon a tévénk, na jó túlzok, szóval egy ágy plusz egy szekrény, de ez akkor elég is volt bealudni egy kicsit. Aztán délután megjött Kasia, a kedves lengyel szőke szervezőlány, vele beszélgettünk a ránk váró dolgokról, aztán magunkra hagyott minket, mi meg kiruccantunk Birminghamba (helló Tamás&Orsi!). Ezek az angolok teljesen rá vannak pörögve a karácsonyra, már most teljen pompában minden, integető mikulás meg minden ami kell, volt egy frankfurter market, kirakodóvásár mint a Vörösmarty téren, édességárusok, körhinta. Az első kaja amit ettünk az egy Bratwurst volt, igazi british food, isn't it? :) Aztán megnézegettük a boltokat, az árak szinte ugyanazok mint otthon, Bigmac, mozijegy, ilyeneket néztünk. Csakhogy itt a minimálbér nem ugyanannyi, hoppá. Ennyit számít a háromszoros GDP, hoppá!
Beugrottunk Vikivel a Tescoba, kekszért meg gyümiléért, ahogy ott beszélgettünk magyarul, ránk köszönt egy srác, dumáltunk, ő műszaki menedzserként végzett, kijött angolul tanulni és dolgozni, na hát nem lettem nyugodtabb, ő ugyanis már egy ideje kint van, angolul még nem tud, de ukránból már jól áll, ugyanis a gyár ahol melózik, tele van külföldiekkel, akik egymással beszélgetnek, amúgy ez egy csokigyár és dobozokat pakol, szóval nem fenékig tejföl.

Na haladok a meséléssel, szerda reggel Kasia bevitt minket egy HSBC bankba számlát nyitni, ahol Winston a csupamosoly néger srác (szóban nem használtuk a néger kifejezést sehol, mert még a végén félreértik, maradt a színesbőrű, azt biztos nem értik) kalauzolt minket az ajánlatok tengerében, egyébként meg a havi számladíj sem magas, viszont még biztosítás is van benne. Aztán zúztunk a vasútállomásra, irány Nottingham.

Nottinghamról gondolom mindenkinek a sherwoodi erdő meg Robin Hood jut eszébe, na hát érdemes egy pillantást venni a térképre, az erdő jóval arrébb van, viszont van errefelé egy csomó golfpálya.
Ha beírod, a Google Mapsbe, hogy Nottingham meg Sherwood, akkor a Hartington Road jön fel, valószinűleg itt lakik most Little John és barátja, Tuck. :)

Nottinghamben egy rendes szállodában töltöttünk egy éjszakát, előtte azonban tettünk egy sétát, egészen a plázáig, megnéztünk pár boltot, nagyon jó kis egyfontos boltjuk van (Poundworld), egy font ugyebár kb. 300 Ft mostanság, viszont tök értékes dolgokat vehetsz belőle. Voltunk egy Boots store-ban is, (ez ugyebár a lánc, ahol dolgozom,) az első vásárlásom egy átalakító adapter volt, amit otthon nem tudtam venni. Itt is 240V a hálózati feszültség, viszont más a csati, nekem viszont kellett a laptophoz meg a telefonhoz. (Ezt azok kedvéért írom, akik terveznek kijönni.)
Este megvacsiztunk (eddig a cég fizet mindent), én ittam egy whisky-t, Viki egy Tequilát, amihez a citromot a rettentően flegma pincérsrác a kezében hozta ki az asztalhoz, és csak úgy letette. Legalább valami alátétet tehetett volna alá. :) (Alátét?? Mi alátét?)
Na ennyit egyelőre, remélhetőleg legalább heti egyszer frissítem, tudniillik itt nekem majd dolgozni kell ám hétköznap. :)

Addig zene.
 

 


 

14 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://majus24.blog.hu/api/trackback/id/tr661542748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MannCsi 2009.11.23. 11:38:24

Na helló, én leszek az első kommentelő. :) Mondjuk nincs túl sok mondanivalóm. :DD
Érezd magad jól, írj sokat, és rakj fel képeket, mert vizuális a nép, olvasni meg lusta.
Puszi!!!!!

daneed 2009.11.23. 11:38:25

jó ez a blog Gábor, bár nekem az előző blog jobban tetszett, mi ez a szószátyárság?
malgabo.freeblog.hu/ forevör!

korosodójános 2009.11.23. 12:27:43

Jól van,Gábor,egy magyar pont így tesz:nyűgölődik,vásárol,árat néz(örül),megtalálja az 1Fontos boltot,aztán majd rájön,van ennél olcsóbb is(charity bolt,alkalmi piac a hétvégén,ahogy már mondtam),ismét csak örül,mert a dobozolást más vki csinálja,harmadannyi pénzért..Aztán a Boots is örülhet,még nem tudják,megfogták a szerencsemalac farkát a lelkes magyarral!(hehehe)
Figyellek,sok sikert!János bá'.

Sonkatekercs 2009.11.23. 12:39:03

Szevasz Malmi!

angol kajákat végig kell enni, és meglátod, hogy milyen jó dolgod van úgy egyáltalán!

a vesés pite (kidney pie) meg a mentaszószos kaják azért ütnek. ja meg a sör is szar (kivéve a lager).

Még több posztot!

daneed 2009.11.23. 13:17:12

Eszembe jutott egy kaja még:
Fogalmam sincs hogy hívják, de van valami olyasmi, mint nálunk a disznósajt, hogy valami állat (juh?) gyomrába töltenek bele mindenféle belsőséget. Na azt próbáld ki, érdekes lehet! Bár lehet, hogy csak vidéken van, de állítólag híres.
d!
gyerünk olvassuk minél többen, hogy index főoldal meglegyen! fogadjunk, hogy csak ezért választottad a blog.hu-t a többi blog helyett! :)

Sonkatekercs 2009.11.23. 18:58:01

@daneed: az a haggies, a birkabendőbe visszatöltött birkabelsőség. nyami.

MannCsi 2009.11.23. 20:15:40

@Sonkatekercs: Hát haggies nálunk is van, de u-val írják, és egészen más van benne. :DDDD

denevérlány 2009.11.24. 17:33:35

hi, teccik az utazósblog majd esküvős, majd babablog projekt;) so patikus menni london?
ha visszatérsz kéne egy újabb hepöning amikor sms-t írsz a nevemben nemvisszaválaszolós embereknek vagy valami...hm?

malgabo 2009.11.24. 22:24:17

Köszi a sok hozzászólást, ígérem lesz egy egész poszt -ha nem több- a kajákról is, Sonkatekercsnek üzenem Keszthelyre, hogy még nem nyúltam a végső megoldáshoz (ungarische szárazkolbász), korosodó, ám örökifjújánosnak hogy elmegyek majd car boot sales-re is, denevérlánynak meg hogy ebből nem találtam ki, hogy ki is ő. :)
Egyébként még annyit mondanék, hogy jól érzem magam, hiányzik a jobbik felem (értitek), meg most már a fodrászom is, a hairdresserem inkább amolyan hairstresszer, HAHAHA, ennél még én is jobban vágtam volna le, ingyen.
Képek hamarosan, szöveggel együtt akarom, bírjátok mán ki egy kicsit.
Addig olvassatok urszusz.blog.hu-t!

malgabo 2009.11.25. 00:07:32

MannCsi 2009.11.23. 11:38:24
daneed 2009.11.23. 11:38:25

Hja...nem sokon múlott hogy majdnem! :)

denevérlány:
csak egy kattintásba került volna hogy rájöjjek! Apropó, nem frissül a blogod! Oda az alkotói ihlet?

(Ha tudja valaki, hogyan lehet kommentet szerkeszteni, ossza meg velem, lehet hogy mégsem annyira penge ám ez a blog.hu, sőt)

SalmonElla 2009.11.25. 12:06:32

Hello távolbaszakadt hazánkfia!
Ágoston szerint a haggiest tradícionálisan inkább birkahúgyhólyagba töltötték... brrrr. És neki ez volt a kedvenc kajája Skóciában. Szerintem inkább ecetes chipset egyél, nekünk az is elég egzotikus és nem is rossz.
És mi újság a Csizmákban?
Andi

MannCsi 2009.11.25. 17:14:05

@malgabo: Szerkeszteni nem lehet. Kitörölheted, és újraírhatod. Amúgy mi az a Cibet?
Ja, és tök vicces, hogy több a komment, mint a bejegyzés. :DDD

Sonkatekercs 2009.11.26. 12:54:24

@SalmonElla:

en.wikipedia.org/wiki/Haggis

szóval gyomorba töltik...

egyébként mikor lesz új poszt????

malgabo 2009.11.29. 13:36:59

Össze ne vesszünk már ezen, hogy hova töltik a mit, olyan ez mint a reklámban, kismókusok kenyérre is kenhetik, nagymókusok süteménybe is tölthetik. :)
Miért, amúgy én is szeretem a hurkát-kolbászt, aztán meg mi is az? Beletöltik a gyisznyót magát a saját s3ggébe, nem?
A cibet amúgy a cibetmacska rövidítése, hát utánanéztem most, a cibet jelenti simán csak az állat mirigyváladékát, amit régóta használnak illatszerek alapanyagának. Nálunk otthon becézésre terjedt el, de megnézném ki olyan lökött még, hogy a kedvesét valami váladéknak becézi. :)
Ez pedig egy cibetmacska, avagy kucska. (kutya/macska-keverék izé)
www.zoologicalimports.com/pics/mammals/africancivet.JPG
Cuki nemde?
süti beállítások módosítása